Ca urmare a incidentului de miercuri seara, cand Mirel Palada l-a lovit pe senatorul USR Mihai Gotiu in pauza publicitara a unei emisiuni de la B1 TV, purtatorul de cuvant al USR a enumerat, intr-o conferinta de presa, mai multe incidente despre care a afirmat ca arata faptul ca cei de la USR sunt "tinta principala" a PSD. El a facut referire si la relatarea deputatului Adrian Prisnel. Acesta a povestit miercuri ca deputatul PSD Nicu Nita le-ar fi spus reprezentantilor USR din Comisia de Agricultura, in contextul discutiilor despre uciderea ursilor: "Eu v-as omori pe toti".

Dan BarnaFoto: Agerpres

"Realitatea ne arata ca tinta principala pe care si-a ales-o PSD in aceasta manifestare de violenta sunt tocmai consilierii si deputatii USR pentru ca propbabil suntem singurii care chiar facem opozitie reala.

Va dau doar cateva exemple:

- In luna martie, consilierul general Petre Chirica le-a agresat fizic pe Roxana Wring si pe Ana Ciceala in sedinta Consiliulu General

- Viceprimarul Aurelian Badulescu a agresat-o pe colega noastra Raluca Teodor numindu-o "prostituata". Ca sa fie foarte clar, nu vorbim de ironie, vorbim de mitocanie si violenta;

- Un coleg a fost lovit violent de paza doamnei Firea cand incerca sa permita accesul societatii civile

- Chiar ieri, deputatul PSD Nicu Nita i-a adresat colegului nostru deputat Adrian Prisnel in cadrul comisiei de agricultura: "mai bine va omoram pe toti" si a incercat sa ii smulga telefonul lui Laurentiu Dinca, care filma.

Suntem intr-o situatie de crestere a violentei care ridica mari semne de intrebare. Adresam un apel la a semna un mesaj ferm impotriva violentei in politica in ritmul acesta vom ajunge sa ne impingem in fata masinii" a declarat Barna intr-o conferinta de presa sustinuta joi.

Relatarea lui Prisnel, de miercuri seara:

"Absolut revoltatoare replica deputatului PSD de Braila, Nicu Nita. In timpul dezbaterii de la Comisia pentru Agricultura, in timp ce USR sustinea ca ordinul care omoara 140 ursi este total gresit, Nicu Nita are o remarca halucinanta, spunand 'eu v-as omori pe voi'. Pe noi, cei de la USR. La final, a continuat cu jignirile, amenintand inclusiv cu bataia un coleg din USR. Un asemenea comportament in societate si, mai ales, in institutia parlamentara, este incalificabil."

Pe langa aceste exemple, un scandal a aparut si intre deputatii Iulian Bulai (USR) si Petre Florin Manole (PSD), care s-au acuzat reciproc de minciuna, dupa ce Bulai a povestit ca Manole l-a amenintat ca il "executa", intr-o sedinta de comisie parlamentara. Manole neaga insa ca s-a intamplat acest lucru, replicandu-i acest lucru inclusiv in postarea lui Bulai.

Bulai: "Imi iau inima in dinti si va marturisesc ca la sfarsitul lunii iunie, in ultima sedinta a Comisiei pentru Egalitate de Sanse, conduceam sedinta in calitate de vicepresedinte. Nu am inceput inca sedinta si intra deputatul PSD Florin Manole in sala si dupa un schimb de replici imi spune ma va urmari in toti acesti patru ani si ma va executa. Am vazut negru in fata ochilor si au inceput sa imi tremure picioarele. Nu sunt obisnuit cu astfel de amenintari si nici cu asemenea limbaj. Am refuzat sa incep sedinta. Sefa stafului tehnic a intervenit si l-a avertizat pe Manole ca daca mai are asemenea comportament nu il mai lasa sa vina ca supleant la noi in comisie. Acesta este nivelul lor si acestea sunt riscurile la care ne expunem lucrand in acelasi mediu cu ei."

Raspuns Petre Forin Manole: "Este o minciuna incredibila. sunt martori ca la sedinta aia am spus in mod repetat ca refuz sa vorbesc cu iulian bulai, cu atat mai putin sa "execut" pe cineva, orice vrea sa insemne asta. rusinos!"

Bulai, din nou: "Minti. Am martori."

Ulterior, Manole a revenit cu aceasta postare pe propria pagina de Facebook:

"Draga Iulian Bulai,

Ceea ce ai facut, scriind pe pagina ta de Facebook ca tocmai eu te-as fi amenintat cu 'executia', este cu mult sub demnitatea unui parlamentar. Cred ca nici colegii tai nu te iau in serios atunci cand vine vorba despre mine. Nu mai spun de cei care ma cunosc de-o viata sau din viata publica, alaturi de care am luptat pentru TOATE drepturile omului, si stiu ca intoleranta si ura nu sunt chiar punctele mele forte. Insa, tie nu-ti sunt chiar straine. Nu-i asa, Iulian?

Inteleg si eu lupta politica, dar stiu ca, uneori, sunt limite peste care nu trebuie sa treci. Pentru ca odata incalcate, orice devine posibil. Istoria ne sta marturie. Tu ai vrut sa fii abil in comunicarea ta publica si m-ai bagat si pe mine in aceeasi oala cu alte persoane despre care se spune ca au comis acte de violenta. Sa-ti fie rusine, Iulian!

In fine, ma bucur, totusi, ca ai supravietuit in cele patru luni cat ti-au trebuit sa destainui amenintarea mea cu 'executia', ca sa putem vedea cu totii cat de mic esti, nu de statura, ca si eu sunt la fel, ci in intentiile si in comportamentul tau politic.

Sa fii sanatos, Iulian si sa faci ce trebuie in Parlament, nu doar sa-ti imaginezi cum iti tremura picioarele cand eu iti spun de fiecare data cand ne vedem ca 'nu am ce discuta cu tine!'

P.S. Cand Iulian Bulai a fost imbrancit in Parlament, a facut imediat live pe Facebook sa denunte agresiunea (si foarte bine a facut). Acum, a avut nevoie de 4 luni (!) ca sa denunte inventata 'executie', adica a asteptat sa exploateze mediatic o situatie reala a carei victima adevarata nu este decat domnul Gotiu.

P.S.S. Iulian, ramane cum am stabilit de multe ori in acest an, eu chiar nu am ce discuta cu tine!"