"Rectificarea bugetara este negativa (bani mai putin incasati decat s-a prevazut si cheltuieli mai mari), avand cifrele oficiale publicate chiar de Ministerul Finantelor, lucrurile s-au lamurit", a scris duminica fostul premier Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Victor PontaFoto: Agerpres

Ponta adauga ca: "Dincolo de scandal politic insa ce inseamna acest lucru pentru Romania in anul 2018 /2019? Am fost deja in diverse guverne (2001-2004 / 2009 / 2012-2015/2017) ; am mai vazut declaratii populiste, promisiuni fanteziste, ascunderea inentionata a adevarului si incompetenta crasa la cei care conduceau tara. Opinia mea este ca ne ducem direct spre anul 2009 - politic, economic si bugetar / marele avantaj este ca nu avem si o criza financiara la nivel mondial."

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a contracarat, duminica, la Antena 3, acuzatiile potrivit carora rectificarea bugetara este negativa, sustinand ca detractorii proiectului nu ar fi luat in calcul veniturile de natura nefiscala. In ceea ce priveste taierile de la investii, acesta a spus ca, daca exista credite de angajament si proiectele vor fi demarate, "nu este nicio problema din punct de vedere al contractarii".