Senatorul PNL Cristian Chirtes, liderul filialei Mures, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea sa va depune "cu siguranta" in aceasta sesiune parlamentara o motiune de cenzura impotriva Guvernului, transmite Agerpres.

"Cu siguranta vom depune o motiune de cenzura in aceasta sesiune de toamna, inca nu am stabilit data la care vom depune motiunea de cenzura. Este de datoria si rolul opozitiei de a depune aceasta motiune de cenzura. Ceea ce s-a stabilit foarte clar este depunerea a patru motiuni simple. Prima, cea pe Justitie, a fost depusa la Camera Deputatilor in aceasta saptamana, a doua o vom depune luni la Senat, legata de Educatie. Incepe anul scolar, s-au anulat orice ordine sau modalitati de incepere a anului scolar, iese ministrul Educatiei cu nonsalanta ca vom avea manuale in noiembrie. Vom depune o motiune pe Sanatate si urmeaza una pe Transporturi", a declarat Chirtes.

Senatorul a sustinut ca in functie de modul in care va arata rectificarea bugetara se va decide daca motiunea de cenzura va viza domeniul finantelor sau a justitiei, in functie de Raportul MCV.