Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut joi Guvernului si ministerului Educatiei sa "se aplece cu mai multa atentie si curaj" in ceea ce priveste situatia legata de inchiderea Liceului Teologic catolic din Targu Mures, care a condus la proteste, in urma cu o zi, si la anuntul Ungariei ca isi retrage sprijinul pentru aderarea Romaniei la OCDE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta a spus ca situatia de la Targu Mures "nu e corecta" iar autoritatile romane trebuie sa faca "toate eforturile ca sa se remedieze" aceasta problema.

"Guvernul si ministerul Educatiei ar trebui sa se aplece cu mai multa atentie si mai mult curaj asupra situatiei de la Mures. Nu putem sa avem o masura dubla in ce priveste tratamentul fata de comunitatile etnice dintr-o tara", a spus Dragnea, intr-o conferinta de presa.

"Nu stiu daca actiunea institutiilor de forta din Romania e benefica pentru linistea pe care o dorim cu totii, mai ales in 2018", a continuat el, inainte de a se intreba: "Cine are interesul ca acolo sa se agite spiritele atat de mult ?".

In opinia sa, "faptul ca niste oameni au iesit sa protesteze pentru ca copiii lor nu au unde sa invete e un fapt foarte grav". Dragnea a subliniat insa ca "reactia Ungariei poate fi considerata exagerata" dar "nu e prima oara" cand se intampla acest lucru.

Liviu Dragnea a precizat insa ca situatia de la Liceul Teologic si reactia Ungariei "sunt doua subiecte distincte" iar problema liceului catolic "nu se rezolva cu un raspuns la comunicatul Ungariei".