Senatoarea USR Florina Presada a acuzat-o miercuri pe Lia Olguta Vasilecu de faptul ca nu intelege problema familiilor din Romania atunci cand vorbeste despre indemnizatiile de crestere a copilului ca despre un favor pe care il face statul. USR a anuntat ca, impreuna cu PNL, va depune, saptamana viitoare, o motiune simpla impotriva ministrului Muncii.

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres

"Doamna ministru Olguta Vasilescu (...) ne-a explicat ca indemnizatiile pentru cresterea copilului sunt, de fapt, un favor pe care doamna ministru il face mamelor din Romania si ca acestea ar fi putut sa nu fie. Prin urmare, iata, din marinimie, doamna ministru a ales sa plafoneze aceasta indemnizatie intr-un anumit cuantum, pastrand acest favor pentru mamele din Romania .Credem ca doamna ministru nu intelege de fapt problema familiilor din tara. Nu plafonand aceste indemnizatii le ajutam", a declarat Florina Presada intr-o conferinta de presa la Parlament, potrivit News.ro.

Senatoarea USR a explicat ca exemplul altor state din Uniunea Europeana care nu acorda parintilor indemnizatii pentru cresterea copilului, invocat de Olguta Vasilescu, nu sta in picioare: "Ce uita sa precizeze doamna ministru este ca in aceste tari avem o serie de alte masuri care incurajeaza familiile sa creasca copii: sunt servicii publice, sunt gradinite si crese, exista acces la servicii medicale", a aratat Florina Presada.

Senatoarea USR a criticat si decizia Ministerului Muncii de desfiintare a locurilor de munca pentru persoanele cu dizabilitati din unitatile protejate si a spus ca Olguta Vasilescu "merita" o motiune simpla.

"Colaboram cu PNL, asa cum am colaborat si pe cea privind Justitia, colaboram si la cea pe munca. Anticipez ca saptamana viitoare, in cel mai scurt timp in momentul in care vom avea si textul finalizat text care se afla deja intr-un prim draft", a afirmat si purtatorul de cuvant al USR, Dan Barna.