Deputatul PNL Ovidiu Raetchi, vicepresedintele comisiei de aparare, i-a solicitat presedintelui comisiei Dorel Caprar (PSD), sa il invite "de urgenta" la audieri pe noul ministru, Marcel Ciolacu, pentru a da explicatii "punctuale" in legatura cu starea in care se afla Armata si pentru stadiul programului de modernizare a acesteia, se arata intr-un comunicat de presa.

"Avand in vedere incertitudinea care a cuprins intregul sistem de aparare dupa comunicatul oficial al ministerului in care eram informati ca nu mai exista bani nici macar pentru soldele militarilor, se impune ca noul ministru sa ne ofere o serie de explicatii punctuale si urgente pentru starea in care se afla Armata. Este adevarat ca ministerul Apararii nu mai are bani pentru plati uzuale? Sunt in pericol de a nu fi platite soldele militarilor si salariile din sistem? Daca acest lucru nu este adevarat, atunci cum a fost distribuita aceasta informatie in spatiul public avand in vedere contextul regional fragil si implicatiile de securitate ale acestei afirmatii? Care este stadiul in care se afla programul de modernizare a Armatei romane? Comisia trebuie sa afle ce s-a facut concret in anul 2017 si cum vor fi cheltuiti banii pentru modernizare", a afirmat Raetchi.

"Toate aceste intrebari au nevoie de un raspuns urgent de la noul ministru al Apararii. Guvernarea PSD nu mai are niciun strop de credibilitate, dar pentru militarii, cetatenii Romaniei, partenerii tarii noastre este necesara lamurirea situatiei existente. In ciuda angajamentului asumat de actuala majoritate parlamentara, urmare a pactului pentru alocarea a 2% din PIB pentru Aparare, trebuie sa aflam de ce treneaza programele de achizitie a Armatei si daca intr-adevar nu mai sunt fonduri pentru chestiuni de baza precum soldele militarilor si salariile care trebuie achitate lunar de MAPN", a continuat el.