Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca era la masa cu premierul Tudose si cu vicepremierul Marcel Ciolacu cand a inceput scandalul declansat de comunicatul de presa privind plata unor drepturi salariile la Ministerul Apararii si a apreciat ca fostul ministru Adrian Tutuianu trebuia "sa isi asume demisia" deoarece respectivul comunicat a "produs multa panica in MApN si temeri in exterior".

Adrian Tutuianu si Liviu DragneaFoto: Captura YouTube

Liviu Dragnea s-a declarat "foarte suprat" si "foarte trist" pentru ca a pierdut un ministru "foarte bun" care "se pare ca a fost victima unei greseli de comunicare sau nu".

Acesta a povestit ca marti a fost invitat la pranz de primul ministru Mihai Tudose si de vicepremierul Marcel Ciolacu - cel care a fost numit interimar la Aparare.

"Acolo, pe terasa au inceput sa apara stirile, a aparut si comunicatul", a spus Dragnea, adaugand ca si-a "rugat" interlocutorii sa ii cheme pe Adrian Tutuianu si pe ministrul Finantelor pentru a avea "o discutie foarte serioasa si sa se gandeaca care sunt cele mai bune variante".

Seful PSD a precizat ca "ministrul Tutuianu trebuie sa isi asume demisia" in conditiile in care "un asemenea comunicat nu putea sa fie fara urmari" deoarece "a pus sub semnul intrebarii credibilitatea noastra in randul partenerilor din cadrul NATO".

Liviu Dragnea a respins drept "niste nuvele si povestioare" informatiile potrivit carora indepartarea lui Tutuianu ar fi fost rezultatul unei reglari de conturi in interiorul PSD.

"Nu exista asa ceva, niciun pol de putere nu exista in PSD, exista doar o structura statutara unde se iau decizii", a sustinut liderul PSD.

Dragnea nu crede ca vor fi probleme nici in ceea ce priveste apropiata vizita pe care Tutuianu trebuia sa o faca in Statele Unite. "Cred ca va putea merge si noul ministru, cred ca va fi primit", a apreciat acesta.