Presedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat anchetarea de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a senatorului PNL Florin Citu pentru afirmatiile acestuia ca Guvernul ar putea introduce o taxa suplimentara pe activele bancare, afirmand ca PSD este un partid comunistoid cu reflexe bolsevice care foloseste institutiile statului pentru a-i reduce la tacere pe cei care i se opun, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"PSD se comporta ca un partid cu reflexe bolsevice. Este un partid care nu suporta critica, este un partid care incearca sa intimideze pe aceia care-i ataca in slabiciunile si in prostiile pe care le fac. Partidul de guvernamant este un partid comunistoid cu reflexe bolsevice, care incearca sa utilizeze institutiile statului pentru a reduce la tacere pe aceia care li se opun. Este cazul vicepresedintelui PNL Florin Citu. Este inadmisibil ca ASF sa declanseze la comanda politica o ancheta la adresa domnului vicepresedinte Citu pentru niste afirmatii politice care, in mare parte, reflecta intentiile reale ale Guvernului, si anume aceea ca Guvernul, prin atacurile impotriva sistemului financiar-bancar, nu face altceva decat sa pregateasca terenul pentru o taxare suplimentara a bancilor", a spus Orban.

"faptul ca o institutie a statului controlata de PSD se autosesizeaza cu o promptitudine de neinteles pentru niste declaratii politice ale unui senator al opozitiei care critica in mod sistematic toate prostiile facute de Guvern si mai ales devoaleaza intentiile partidului de guvernamant, arata in ce hal a ajuns Romania. N-am auzit ca ASF sa declaseze ancheta impotriva premierului Tudose atunci cand acesta aproape ca a incitat romanii sa nu mai depuna bani in banci sau sa-si retraga banii din banci. O declaratie cu o gravitate mult mai mare decat o declaratie politica a unui senator din opozitie", a mai explicat liderul PNL.

Saptamana trecuta, senatorul liberal Florin Citu a atras atentia ca Guvernul, din cauza lipsei banilor la buget, "o sa vina cu o taxa pe cifra de afaceri, pentru tot sistemul financiar-bancar, de 0,5% aplicata pe active".

La scurt timp, ASF a anuntat ca a demarat o investigatie cu privire la "posibilitatea existentei unor elemente care intra sub incidenta abuzului pe piata - manipulare prevazuta de Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, ca urmare a vehicularii in spatiul public a unor informatii referitoare la o posibila introducere a unei taxe pe activele bancare".