Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepresedinte al comisiei de sanatate din Camera Deputatilor, a comentat demisia celor doi medici neurochirurgi de la Spitatul Colentina drept o "adevarata tragedie" pentru sistemul sanitar romanesc, afirmand ca managerul trebuie sa isi dea demisia si vorbind de posibilitatea unei comisii de ancheta parlamentara.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vestea demisiei de la Spitalul Colentina a celor doi neurochirurgi este o adevarata tragedie pentru sistemul sanitar romanesc. Noul manager al spitalului numit politic de administratia Firea comite o crima cu premeditare. Sute de pacienti sunt privati din cauza conducerii acestei unitati de ingrijirea profesionista a unor medici nu doar de cea mai buna calitate profesionala ci si oameni cu suflet mare, dedicati bolnavilor" a afirmat Ungureanu, intr-o declaratie transmisa HotNews.ro.

"Acesti medici de exceptie sunt victima complotului unor manageri rosii, hotarati sa distruga cariera tuturor medicilor de valoare din Romania. Ca deputat si vicepresedinte al Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor solicit de urgenta demisia Managerului Spitalului Colentina, interventia urgenta a Corpului de Control al Ministrului Sanatatii. Voi analiza in regim de urgenta si oportunitatea declansarii unei comisii de ancheta parlamentara care sa analizeze acesta situatie dramatica" a declarat acesta.

"Fac un apel disperat la medicii din Spitalul Colentina sa se solidarizeze cu acest demers, sa ceara demisia Managerului Spitalului Colentina si sa isi apere cu demnitate vocatia de salvatori de vieti" a incheiat deputatul USR.

Medicul Ionut Gobej, fondator al Sectiei de Neurochirurgie de la Spitalul Colentina, si-a dat demisia luni din functia detinuta in cadrul spitalului. Intr-o postare pe pagina de Facebook, medicul spune ca a luat aceasta decizie deoarece a fost nevoit sa refuze 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe din cauza lipsei si a pierderii de personal, a programului operator restrictionat si a lipsei de consumabile si medicamente. Alaturi de acesta si-a dat demisia si medicul Dorin Bica. Problemele au aparut, in februarie 2017, dupa ce primarul Gabriela Firea a schimbat managerul spitalului, pe motiv ca i-a tinut pe pacienti in frig in saloane.