Premierul Mihai Tudose participa, luni dupa-amiaza, la dezbaterea 'Ora prim-ministrului' in plenul Camerei Deputatilor, pentru a prezenta situatia economiei, scrie Agerpres. Decizia a fost luata vineri de Biroul permanent al Camerei Deputatilor, la solicitarea grupului parlamentar al PNL.

"La solicitarea grupului parlamentar liberal, luni, 4 septembrie, premierul Mihai Tudose va veni in plenul Camerei Deputatilor la "Ora prim-ministrului" pentru a oferi raspunsuri cu privire la starea economiei romanesti. Exista foarte multe semne de ingrijorare generate de o serie de dezbateri si de informatii aparute in spatiul public, unele dintre ele lansate chiar de premierul Tudose, care par ca vor conduce Romania intr-o criza similara celei din 2008 - 2009. In momentul de fata suntem intr-o situatie care trebuie explicata de la varful Guvernului, pentru ca avem crestere economica, in acelasi timp avem un deficit in crestere si incasari slabe la bugetul statului. Avem investitii aproape zero, fonduri europene aproape zero si cheltuieli care trebuie sa fie suportate din ceva", a precizat liderul grupului PNL, deputatul Raluca Turcan.

Turcan a adaugat ca, din acest motiv, "cu forta si taria declaratiilor publice din Parlamentul Romaniei, premierul Mihai Tudose trebuie sa prezinte starea exacta a economiei Romanesti, a investitiilor pe fiecare minister, executia bugetara pe fiecare minister si pe intregul Guvern".