Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat sambata ca nu exista nicio tensiune in coalitia de guvernare, mentionand ca sunt anumite deficiente pe partea de comunicare si a afirmat ca "nu s-a pomenit undeva ca o coalitie sau o guvernare care sa nu aiba niciun fel de probleme", relateaza Agerpres.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"La lucrarile Delegatiei permanente si a Biroului Politic central l-am invitat si pe presedintele PSD, domnul Liviu Dragnea, care s-a adresat colegilor nostri pe cateva chestiuni pe care le consideram esentiale si anume indeplinirea obligatiilor pe care noi ni le-am asumat prin programele electorale si apoi in programul de guvernare. Avem o responsabilitate privind acest angajament. Niciun act de guvernare nu este simplu. Avionul, dupa cum spuneam, nu merge fara piloti, e sarcina noastra sa ne ocupam de coordonarea politica, la nivelul partidelor, la nivelul Parlamentului, sa asiguram buna conlucrare cu Executivul. Fara indoiala nu cred ca s-a pomenit undeva o coalitie sau o guvernare care sa nu aiba niciun fel de probleme", a afirmat Tariceanu, la Mamaia, intr-o declaratie comuna cu liderul PSD Liviu Dargnea.

El a spus ca sarcina liderilor coalitiei este de a netezi asperitatile.

"Sarcina noastra este sa netezim asperitatile si la nivelul structurilor politice si la nivelul comunicarii. Constatam permanent anumite deficiente pe partea de comunicare pe care incercam sa le remediem. Am discutat in acest sens ce vom face in continuare si am convenit in acest sens in asa fel incat actiunile pe care le decidem sa nu reusim sa le punem sub semnul intrebarii prin propriile noastre deficiente. Sigur, opozitia nu va exista sa atace, sa incerce sa inspire neincredere in actiunile noastre. Dar, asa cum s-a vazut de la alegeri incoace, efectul guvernarii este masurat pozitiv de marea parte a cetatenilor si vom continua sa ne pune in aplicare planurile de care am vorbit", a spus Tariceanu.

El a adaugat ca nu exista niciun fel de tensiune, mentionand ca intre el si Liviu Dragnea exista o relatie de incredere.

"Aparitia noastra impreuna astazi este destinata clar risipirii oricaror speculatii pe care am vazut ca unii le-au facut ca ar exista tensiuni. Nu exista niciun fel de tensiune, din contra, avem o relatie buna, o relatie de incredere pe care si unul si altul o apreciem pe care le bazam ca avem de lua decizii politice grele in continuare", a mai spus Tariceanu.