Liderii coalitiei de guvernare PSD-ALDE au convenit sambata, la Mamaia, constituirea unui sistem integrat de comunicare PSD-ALDE-Guvern-Parlament, a anuntat liderul PSD, Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor, informeaza Agerpres.

"Sunt probleme in primul rand de comunicare intre Guvern si partide, intre partide si Guvern si in cadrul grupurilor parlamentare si intre membrii comisiilor de specialitate din Parlament. Am convenit astazi - este o decizie importanta - sa avem un sistem integrat si compact de comunicare PSD-ALDE-Guvern - Parlament in asa fel incat masurile legislative, guvernamentale care se iau sa poata sa fie comunicate in timp real sau poate de la stadiul de intentie, si noi sa le putem comunica in mod coerent si noi si colegii care au aparitii publice", a precizat Dragnea, care a participat la o sedinta a conducerii ALDE.

Potrivit acestuia, exista de asemenea este o discutie care trebuie sa fie incheiata saptamana viitoare referitoare la responsabilitatile care vor trebui alocate secretarilor de stat, si a dat asigurari ca relatia sa cu liderul ALDE este una foarte solida.

"Vom avea analize serioase asupra responsabilitatilor care au fost alocate fiecarui secretar de stat. Va fi o discutie cinstita si asezata functie de dorintele si capacitatile fiecaruia, o discutie pe care o vom avea cu ministrii. De asemenea daca vor aparea probleme la nivel local, deocamdata nu sunt. Am stabilit un sistem de comunicare si de interventie in asa fel incat aceste probleme sa se regleze pe fond. Nu exista tensiuni in coalitie. (...) Relatia dintre mine si Calin Popescu-Tariceanu este una foarte solida, foarte sincera si foarte puternica si pe aceasta relatie se bazeaza si relatiile din coalitie si sustinerea majoritatii parlamentului", a mai spus liderul PSD.

S-ar putea ca nemultumirile unor reprezentanti ALDE sa fie reale, declarase sambata dimineata Dragnea, inainte de o serie de intalniri de la Mamaia la care participa lideri si parlamentari ai coalitiei de guvernare, premierul Tudose si cativa ministri, in conditiile in care Melescanu a spus ca exista probleme de comunicare intre reprezentantii PSD si ALDE din executiv.