Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca nu exista la nivel guvernamental o "analiza serioasa" sau vreun plan pentru monedei euro in 2022 si nu crede ca cineva a inceput "o asemenea aventura".

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"E o dorinta, o dorinta fireasca. Ca sa vorbim de un proiect asumat, trebuia sa fie o analiza serioasa a majoritatii, a intregului Parlament, a BNR, a Guvernului, o discutie cu Presedintia, este o dorinta a noastra a tututor, dar nu este un proiect foarte usor si nu ne putem juca cu el, adica nu putem sa avansam termene doar de dragul de a avansa termene", a spus Liviu Dragnea, intrebat daca exista vreun proiect asumat pentru posibila adoptare a monedei euro in 2022, potrivit News.ro.

Intrebat si daca se initiaza vreun demers in acest sens la nivel guvernamental, liderul PSD a raspuns: "Din cate stiu eu nu, si nu cred ca a inceput cineva o asemenea aventura."

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat luni, pentru publicatia poloneza Polish Rzeczpospolita, ca Romania ar putea adera la zona euro in 2022, in acest moment fiind indeplinite toate conditiile pentru acest lucru, dar ca tara noastra va mai astepta cinci ani pentru a nu fi afectati cei cu venituri mici, in special pensionarii.

Zona euro este compusa in prezent din 19 state membre. Ultima tara care a aderat la zona euro este Lituania, care a facut trecerea la moneda unica in 2015.