Presedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni ca liberalii vor demara procedura de infiintare a unei comisii parlamentare de ancheta privind pensionarile si reangajarile din Ministerul de Interne in mandatul lui Carmen Dan, pe care a numit-o "secretara de scoala din judetul domnului Dragnea", transmite News.ro. La randul sau, senatorul Florin Citu a vorbit despre posiblitatea unei comisii de ancheta in cazul unei rectificari bugetare pozitive.

"Politia mi se pare ca e subordonata secretarei de scoala din judetul domnului Dragnea, pe numele ei Carmen Dan. Dansa e in vizorul nostru si i-am solicitat demisia si vaom depune procedura de constituire a unei comisii de ancheta privind pensionarile si reangajarile din Ministerul de Interne dispuse de Carmen Dan. Daca (Romania - n. red.) este un stat politienesc, este un stat politienesc controlat de PSD", a declarat Ludovic Orban.

Vicepresedintele PNL Florin Citu a declarat de asemenea,luni, ca liberalii vor solicita o comisie parlamentara de ancheta in cazul unei rectificari bugetare pozitive, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, situatia finantelor publice din Romania este dezastruoasa.

"Deja suntem aproape de septembrie si inca nu a fost publicat raportul situatiei economice si bugetare pentru primele sase luni. Nu poti sa ai o rectificare bugetara fara sa ai acest raport publicat asa cum iti cere legea responsabilitatii fiscale. In acest moment, veniturile sunt cu 5 miliarde de lei sub cele programate, iar cheltuielile au fost taiate cu 10 miliarde fata de cele programate. Asta inseamna ca deja a avut loc o rectificare bugetara negativa in acest moment. Nu exista nicio premisa, nicio justificare pentru o rectificare bugetara pozitiva, asa cum ni se transmite din partea Guvernului ca se incearca. O rectificare bugetara pozitiva atrage de la sine o comisie de ancheta pe care o vom cere in Parlament pentru analiza rectificarii bugetare si ne vom folosi in justificarea acestei anchete de opinia Curtii de Conturi data in februarie pentru rectificari bugetare ale Guvernului Ciolos", a afirmat Citu.