Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica la Antena 3, intrebat de Radu Tudor de ce crede ca a spus presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, ca propunerile de modificare a legilor justitiei sunt un atac la statul de drept si submineaza lupta anticorputie, ca partea ce a produs mai mare suparare a fost numirea procurorilor sefi de catre CSM, la propunerea MJ.Totodata, Liviu Dragnea le-a transmis protestatarilor sa astepte, pentru a putea exista dezbateri asezate, pentru ca in momentul de fata pana si simpla propunere genereaza atacuri si critici.

Liviu DragneaFoto: Captura Privesc.eu

"Eu cred ca de asta s-a suparat, cred ca la asta se referea", a spus Dragnea.

"De ce atata patima pe niste propuneri? Parlamentul decide, ca sa ne lamurim, dar pana atunci e cale lunga, cand vom vedea toate argumentele vom lua o decizie".

"Cum sa ai astfel de reactii pe niste propuneri, pe o prevedere care nu se stie daca ramane".

Acesta a transmis si un mesaj catre protestatari:

"Sa asteptam si sa incercam, poate reusim, sa incepem sa avem dezbateri asezate in Romania, pe cele mai sensibile probleme. Sa putem avea dezbateri asezate. Daca reusim toti sa rezistam la aceasta tentatie... Dumneavoastra vedeti in ce situatie suntem? Cineva vine cu niste propuneri. Pana si simpla propunere, si simplul gand trebuie sa genereze atacuri, violente verbale si foarte multe critici".

"E inceputul unui proces. Este o multime uriasa tacuta care asteapta aceste lucruri".