ALDE, formatiune din care face parte ministrul Viorel Ilie pentru care DNA a cerut incuviintarea urmaririi penale, anunta ca nu se va pronunta asupra acestui demers inainte de finalizarea procedurii parlamentare in acest sens.

"Am aflat despre solicitarea DNA de urmarire penala a ministrului Viorel Ilie prin intermediul mass-mediei. Sesizarea DNA va trebui sa parcurga mai intai procedura parlamentara prevazuta in regulamentele interne ale Legislativului. In acest sens, nu ne vom pronunta cu privire la demersul DNA pana cand procedura parlamentara nu va fi incheiata, iar Comisia Juridica nu isi va exprima punctul de vedere. In functie de avizul primit de la Comisia Juridica, ALDE isi va exprima punctul de vedere", afirma ALDE intr-un comunicat de presa.

DNA a solicitat vineri Senatului sa aprobe inceperea urmaririi penale pentru ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE), acuzat de trucarea unui concurs de angajare in minister. DNA il acuza oficial de "instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in perioada exercitarii functiei ministeriale".

Procedural, Senatul trebuie sa dea un vot privind aceasta solicitare, intrucat ministrul este si senator ALDE. Senatul este inca in vacanta, urmand ca sesiunea parlamentara sa inceapa vineri, 1 septembrie.