"Mare parte din reforma justitiei facuta pentru a intra in UE este anulata prin propunerile ministrului de resort de astazi. Inspectia judiciara la MJ e cea mai grava. Ne intoarcem la epoca controlului politic pe magistrati", acuza deputatul USR Cristian Ghinea, dupa propunerile de modificare a legilor justitiei anuntate astazi de Tudorel Toader. Reactia lui Ghinea este una dintre primele venite de la opozitie dupa seria de proiecte controversate, cu impact major, anuntate miercuri de Tudorel Toader.

Cristian GhineaFoto: Facebook/ Cristian Ghinea

Reactia lui Cristian Ghinea la propunerile de modificare a legilor justitiei, anuntate miercuri de Tudorel Toader:

Mare parte din reforma justitiei facuta pentru a intra in UE este anulata prin propunerile ministrului de resort de astazi.

Inspectia judiciara la MJ e cea mai grava. Ne intoarcem la epoca controlului politic pe magistrati.

Renuntarea la schema Guvern-CSM-Presedinte pentru sefia DNA si DIICOT e o greseala. Schema asta a asigurat echilibru si responsabilitate.

Sa fiu clar: daca Romania avea legile propuse de Tudorel Toader atunci nu ar mai fi intrat in UE.

Vom reveni cu detalii.

E grav.

#RezistamImpreuna?

  • Elek Levente: PSD incearca sa puna mana pe Justitie

La randul sau, presedintele interimar al USR, Elek Levente, a declarat miercuri ca PSD incearca "sa puna mana" pe Justitie, in contextul modificarilor anuntate de Tudorel Toader: "Incercarea PSD este una de a pune mana pe Justitie. Nu putem spune ca nu avem incredere in CSM, dar trebuie sa tinem cont ca membrii CSM sunt numiti politic. PSD vrea sa incalece Justitia cu sprijinul lui Tudorel Toader. Pana acum, presedintele a demonstrat ca era deasupra partidelor politice, iar acum se vrea eliminarea influentei presedintelui tocmai pentru ca numirea sa se faca politic. Nu putem avea incredere in numirile politice, pentru ca nu o sa mai fie Justitia independenta", a declarat Elek Levente pentru Agerpres.

Elek Levente a precizat ca parlamentarii USR vor elabora motiune simpla impotriva mai multor ministri PSD: "Colegii parlamentari lucreaza la o motiune simpla si sunt convins ca vom avea si sprijinul PNL. Am vorbit cu ei si in principiu ne-au confirmat ca si pe ei ii deranjeaza si sunt de acord. Vom face motiunea impotriva ministrului Transporturilor legat de problema TAROM, ministrului Muncii si sunt mai multe actiuni pe care le pregatim in sesiunea din aceasta toamna."