Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan a criticat afirmatiile liderului PSD Liviu Dragnea si ale premierului Mihai Tudose despre realizarile guvernului, despre care spune ca sunt "depasiri fantasmagorice de plan, ca pe vremea plenarelor PCR", acuzand faptul ca niciodata in ultimii 28 de ani nu a existat o ruptura atat de mare intre guvernare si realitate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ea afirma, intr-o postare pe Facebook, ca guvernul a adancit deficitul, "dar raporteaza un nivel record al incasarilor pe care nimeni nu le-a vazut."

Mesajul lui Turcan:

"Citesti si te crucesti.

Liviu Dragnea, despre indeplinirea programului de guvernare: <>.

Mihai Tudose, dupa ce in primele cinci luni au atras 0,004% din fondurile europene prevazute pentru exercitiul financiar curent: "Cred ca vom depasi 5,2 miliarde de euro anul acesta".

Depasiri fantasmagorice de plan, ca pe vremea plenarelor PCR.

Exact asta asteptau mamele carora le-au taiat indemnizatia de crestere a copilului, familiile care au cautat in zadar vaccinuri pentru bebelusii lor, parintii ai caror copii vor incepe anul scolar fara manuale, persoanele cu dizabilitati si cele cu contracte part-time pe care le vor lasa fara loc de munca prin doua OUG aberante. Exact asta ii va face fericiti pe romanii pe care i-au pus la cozi umilitoare la pasapoarte sau pe soferii blocati in siruri nesfarsite care au aflat ca vor face autostrada Sibiu-Pitesti la Sf Asteapta. Exact asta isi doreau intreprinzatorii asupra carora s-au napustit cu taxe si reglementari schimbatoare care le fac viata un calvar.

Nici ei nu mai stiu care le este programul de guvernare, dar stiu ca l-au si depasit. Nici ei nu mai stiu cum sa peticeasca bugetul pe care l-au gaurit si deficitele pe care le-au adancit, dar raporteaza un nivel record al incasarilor pe care nimeni nu le-a vazut.

Singurele aspecte la care s-au autodepasit sunt proasta guvernare, minciuna si tentativa disperata de a gasi tapi ispasitori.

Niciodata, in ultimii 28 de ani, ruptura dintre realitate si guvernare n-a fost mai mare. Niciodata, din 89 pana azi, minciuna guvernarii n-a atins asemenea proportii grotesti."