Cristian Ghinea, deputat si unul dintre liderii curentului liberal din USR, a anuntat intr-un interviu pentru Adevarul ca nu va candida la congresul partidului. Ghinea a mai spus ca Nicusor Dan nu ar fi un bun presedinte al USR si a amintit ca acesta "a zis ca nu revine" la sefia partidului dupa referendumul intern privind initiativa Coalitiei pentru Familie.

Ghinea a mai spus si ca "Ciolos nu are cum sa conduca USR", aratand ca "Apropierea se va realiza dupa ce vor lua o decizie privind Romania 100".

Cele mai importante declaratii ale lui Ghinea:

  • Nu voi candida la Congres. Sunt decis. pentru ca USR are nevoie de liniste, de unitate. Eu am foarte multe cicatrici in spate
  • A fost o incordare a muschilor intre mine si Dan. O candidatura a mea ar ridica nivelul de tensiune. USR are nevoie de un presedinte care nu doar sa vrea pace dar sa fie recunoscut si ca aducator de pace. Cred ca avem oameni notorii la nivel de USR liberal care sa duca campanie si sa castige presedintia.
  • A zis ca nu revine (Nicusor Dan - n.red.). Locul lui e in USR. Cred ca e un candidat redutabil pentru Primaria Capitalei si cred ca ar fi un bun primar. Din pacate avem alegeri intr-un singur tur. Nicusor ar trebui sa fie candidatul in spatele caruia sa fie mai multe forte. Nicusor Dan trebuie sa revina in partid. Sigur ar fi un bun candidat pentru Bucuresti. Nu cred ca ar fi un bun presedinte al USR. A gresit fata de modul cum a pus problema la referendum. A fost o inclestare din care am iesit amandoi raniti. Cel mai intelept e ca niciunul dintre noi sa nu candidam.
  • (Il vedeti pe Ciolos conducand USR sau un nou partid?) El nu are cum sa conduca USR. Apropierea se va realiza dupa ce vor lua o decizie privind Romania 100. Cred ca Dacian Ciolos are motive sa se simta frustrat pentru ca se vorbeste despre el ca parte a unor planuri malefice, sa preia USR si asa mai departe. El are potentialul de a strange energii pentru o schimbare. In ce forma, vom vedea. Acum, nu mai vorbim de persoana fizica Ciolos, ci de colaborarea institutionala intre doua formatiuni.