Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, miercuri seara, ca declaratiile facute de presedintele UDMR, Kelemen Hunor, cu privire la Centenar, sunt o jignire la adresa natiunii, potrivit Agerpres.

"Sunt o jignire la adresa natiunii. Pe de alta parte sunt impotriva generarii unor conflicte provocate de declaratiile lui Hunor care asta isi doreste, sa se victimizeze, sa reactioneze intreg mediul politic, sa se puna calare pe el ca sa se victimizeze. Il sanctionam, fara discutie ca il sanctionam. (...) Il sanctionam, in primul rand, prin faptul ca niciodata nu vom accepta ceea ce isi doresc ei aici cu modificarile legislative si cu autonomia culturala. Cu permanentele jocuri pe care le fac se asteapta sa mai castige ceva, sa mai obtina ceva, in general cu atitudinea lor de jignire", a spus Ludovic Orban la Realitatea Tv, intrebat daca i se par normale declaratiile liderului UDMR.

Presedintele PNL a subliniat ca Centenarul Unirii vizeaza intreaga natiune romana, chiar si pe cetatenii romani de origine maghiara.

"Sunt foarte multi cetateni romani de origine maghiara care vor sarbatori un Centenar, indiferent ce zice Kelemen Hunor. Kelemen Hunor pescuieste in ape tulburi cu povestea asta, incearca sa se victimizeze", a mai spus Ludovic Orban.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a acordat recent un interviu cotidianului clujean de limba maghiara Szabadsag, in care a vorbit despre pregatirile pentru Centenarul Marii Uniri din 2018. Liderul UDMR a spus ca reprezentantii Uniunii si maghiarii nu au ce sarbatori cu ocazia Centenarului si se teme ca, in lipsa realizarilor din ultimii 100 de ani, politicienii romani vor recurge la discursuri nationaliste.