Ovidiu Grecea, fost sef al Corpului de Control in guvernarea CDR, a fost numit in postul de consul general al Romaniei in Vancouver, Canada. Este a doua oara cand Grecea este numit in acest post, prima numire avand loc in decembrie 2016, la finalul mandatului guvernului Ciolos, potrivit news.ro.

Decizia de numire a fost semnata de catre premierul Mihai Tudose pe 4 august si a fost publicata luni in Monitorul Oficial.

Ovidiu Grecea a fost ofiter in DGIPI, iar in timpul guvernarii CDR a fost numit sef al Corpului de Control al Guvernului, dar a demisionat in perioada in care Mugur Isarescu era prim-ministru.

In timpul guvernarii Adrian Nastase a devenit consul al Romaniei la Sydney, pentru ca apoi sa fie detasat la consul la Los Angeles. Din 2008 pana in 2016 a ocupat postul de consul genera al Romaniei la Rio de Janeiro.

Pe 21 decembrie 2016, Dacian Ciolos a numit 12 noi consuli generali in posturi vacante sau ocupate de persoane la final de mandat. Printre ele, s-a aflat si Ovidiu Grecea, care a fost transferat la consulatul general de la Vancouver.

In martie 2017, premierul Sorin Grindeanu a anulat hotararea anterioara de numire a lui Grecea.