Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni ca scrisoarea din partea Comisiei parlamentare privind alegerile prezidentiale din 2009, cu privire la posibila sesizare Curtii Constitutionale pe un conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public si Parlament, va fi transmisa comisiilor de specialitate pentru a decide cum se va proceda in continuare, relateaza Agerpres.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres (editat)

"Am primit si eu si presedintele Camerei o scrisoare din partea Comisiei parlamentare de ancheta. Cel putin la Senat, pot sa va spun cum vom proceda. Maine (marti - n.red.) avem Biroul permanent, voi prezenta aceasta scrisoare in Biroul permanent si in mod normal o vom repartiza catre Comisia juridica si Comisia pentru constitutionalitate pentru a decide mai departe cum procedam", a afirmat Tariceanu la finalul sedintei coalitiei de guvernare.

Presedintele Comisiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, Oana Florea, a declarat in urma cu zece zile ca in cadrul sedintei coalitiei PSD-ALDE se va discuta despre posibilitatea sesizarii Curtii Constitutionale cu privire la un eventual conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public si Parlament, dupa ce Parchetul a refuzat sa transmita dosarul clasat care viza scrutinul prezidential.