Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a facut, duminica, la Marasesti, un apel catre presedintele Klaus Iohannis sa convoace consultari cu partidele politice si cu sefii institutiilor din tara pentru a discuta despre viitorul Romaniei, dupa ce a rostit o rugaciune in care a vorbit despre greutatile pe care le-a indurat poporul, dupa ce Dumnezeu "ne-a adapat cu vin de amortire", relateaza News.ro.

"Drege-i sparturile, ca se clatina. Ai facut pe poporul tau sa treaca prin lucruri grele. Ne-ai adaptat cu un vin de amortire. Ai dat celor care se tem de tine un steag, ca sa-l inalte spre adevar. Fie ca sfintii nostri eroi sa ne vegheze pasii prin istorie. Fie ca noi si copiii nostri sa fim vrednici de jertfele si invataturile lor", a spus Oprisan, in discursul sustinut cu ocazia comemorarii a 100 de ani de la Batalia de la Marasesti.

El a avut si un apel catre presedintele Iohannis, cerand ca el sa convoace consultari cu toate partidele si cu sefii de institutii pe tema viitorului tarii.

"De aici, de pe esplanada Mausoleului Marasesti, am dreptul sa cer ca impreuna sa raspundem unei mari provocari: chemati si invitati partidele politice ale poporului roman, chemati toate institutiile statului, chemati toti sefii institutiilor statului, puneti-ne la aceeasi masa, si impreuna sa stabilim o strategie de dezvoltare durabila pentru urmatorii 25 de ani", a spus Oprisan.

Aproximativ 5.000 de persoane au participat, duminica, la Marasesti, la comemorarea Centenarului luptelor din Primul Razboi Mondial, un eveniment la care au participat presedintele Klaus Iohannis si premierul Mihai Tudose, precum si alti oficiali si diplomati. Ei au depus coroane de flori la Mausoleul din Marasesti, in cinstea eroilor cazuti in 1917.