Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca OUG privind pensiile militare nu rezolva problemele din sistem, permitand in continuare venituri disproportionate pentru generali sau chestori care isi "aranjeaza" salarii mari, pentru a beneficia de pensii marite, fiind de parere ca aceste pensii speciale ar trebui acordate doar combatantilor, nu tuturor categoriilor, transmite News.ro.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

"PNL este singurul partid care s-a pronuntat impotriva pensiilor speciale si a sustinut ca principul de baza trebuie sa fie principiul contributivitatii. Trebuie sa existe dreptate intre pensionari, fiecare sa beneficieze de o pensie care sa depinda de contributia pe care a virat-o le bugetul de pensii de-a lungul perioadei in care a fost activ. Din pacate, dupa plecarea PNL de la guvernare, in 2014, si ramanarea PSD cu Oprea si alti tovarasi de drum, a inceput un adevarat dezmat", a afirmat Orban intr-o conferinta de presa la Focsani.

El afirma ca sustine eliminarea acestor pensii speciale, criticand si masurile luate de Guvern fata de pensiile militarilor.

"Noi am sustinut restrangerea aplicabilitatii acestor pensii doar pentru cei care efectiv sunt militari combatanti, nu extinderea acestor pensii speciale si catre politisti, si catre alte categorii asimilate angajatilor cu haina militara. Nu s-a tinut cont de punctul nostru de vedere. PSD a dat pensii speciale, iar acum vad ca PSD ia o parte din pensiile speciale, fiind departe de a face dreptate in sistem", a precizat Orban.

Liderul PNL spune ca Ordonanta nu rezolva problemele din sistemul de pensii. "Este o carpeala la un pantalon gaurit. (...) Orice pensionar militar poate sa atace Ordonanta data de Guvern, care plafoneaza. E o frectie la picior de lemn, plafoneaza pensia la nivelul salariul brut. Daca un general sau un chestor sef isi aranjeaza, cu sporuri, un salariu de 15.000 sau 18.000 lei, inseamna ca va avea si pensia de 18.000 lei sau de 20.000 lei. Ce-ai facut?", a afirmat el.