Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a declarat, vineri, ca a creat un departament de comunicare strategica in cadrul MAE pentru a analiza si contracara stirile false.

"Sunt stiri false care vin pe diverse canale si este nevoie ca ele sa fie contracarate, nu prin cenzura, prin propaganda la randul nostru, ci prin prezentarea de fapte reale si concrete care pot sa dea publicului informatia necesara astfel incat sa poata judeca atunci cand vede ca se iese din acest cadru", a precizat Melescanu, la Digi24, potrivit Agerpres.

El a explicat ca aceasta structura functioneaza in cadrul Departamentului de analiza politica si sinteza al MAE.

"Este in cadrul Departamentului nostru de analiza politica si de sinteza, de prevederea viitorului. Se analizeaza toate aceste stiri false, vectorii care le propaga si se propun raspunsuri din partea noastra sau chiar, inainte de a face raspunsuri, iesiri din partea noastra cu stiri de presa cu informatii credibile si adevarate care sa poata sa contrabalanseze acest tip de atac. Sigur ca suntem interesati si de colaborare cu alte centre pentru ca este una dintre problemele mari, este unul dintre instrumentele fundamentale ale razboiului hibrid din pacate", a mentionat Melescanu.

El a spus ca astfel de informatii false vin in special din partea Federatiei Ruse, dar si din alte directii. "Vin si din alte directii, dar pot sa spun ca Federatia rusa exceleaza in aceasta tehnologie", a adaugat Melescanu.