Deputatul PNL Ovidiu Raetchi, vicepresedinte al Comisiei pentru Aparare, ii solicita premierului Mihai Tudose si presedintelui PSD, Liviu Dragnea, sa dea asigurari publice ca pensiile militarilor nu vor scadea, in conditiile in care exista tot mai multe zvonuri in acest sens.

Ovidiu RaetchiFoto: Facebook - Ovidiu Raetchi

"La ora actuala, tot mai multi militari de cariera decid sa iasa la pensie anticipat din cauza unor zvonuri insistente din spatiu public potrivit carora exista posibilitatea sa primeasca pensii mai mici, odata cu schimbarea bazei de calcul. De aceea, solicit premierului Mihai Tudose, dar si presedintelui PSD, Liviu Dragnea, sa dea asigurari publice ca militarilor nu li se vor diminua pensiile. Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a precizat ca algoritmul va fi mentinut, iar pensiile nu vor scadea, dar, avand in vedere baletul guvernarii PSD pe tema programului de guvernare sau a introducerii de taxe si impozite, consider ca militarii au nevoie de aceasta reasigurare, inclusiv de la nivelul premierului. Precizez ca este vorba despre militari cu experienta, in pozitii de conducere, profesionisti si a caror contributie in cadrul Armatei romane este deosebit de importanta. Este vital ca acestia sa nu se simta nedreptatiti, sa nu aiba temerea ca vor primi pensii mai mici si sa ramana in sistem", sustine Raetchi, intr-un comunicat de presa.

Potrivit lui Raetchi, nu ar fi pentru prima oara cand guvernarea PSD "ia decizii neinspirate in acest domeniu".

"Cazul cunoscut al militarilor care si-au luat concediu paternal, dar acum trebuie sa restituie banii pentru ca ministerul Muncii considera ca acestia nu au acest drept este aberant. Acesta este un alt semnal nefericit pe care il dam Armatei romane, in conditiile in care militarii, prin statutul pe care si-l asuma, sunt supusi de-a lungul carierei la numeroase privatiuni si restrictii", mai spune deputatul.

Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca exista un val de pensionari in sistemul militar, din cauza ca oamenii au auzit ca s-ar putea modifica algoritmul de calcul, el dand asigurari ca a convenit cu premierul Mihai Tudose si presedintele PSD, Liviu Dragnea, ca nivelul pensiilor acestora sa nu se schimbe.