Moartea tragica a politistului din judetul Suceava care si-a pierdut viata dupa ce a fost injunghiat mortal, in timp ce patrula singur, "dovedeste inca o data ca sistemul de siguranta publica din Romania trece printr-o criza foarte grava, iar in acest context se impun masuri urgente si radicale", apreciaza Mugur Cozmanciuc, deputat PNL, membru al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Totusi, Cozmanciuc crede ca avalansa de propuneri si masuri venite dinspre Guvern, prin vocea prim-ministrului Mihai Tudose, dar si a ministrului de Interne Carmen Dan, dinspre sindicate, alte institutii ale statului sau organizatii private, risca sa se transforme in decizii nefundamentate in mod corect si profund, care pot avea mai multe efecte negative decat pozitive.

"Declaratiile intempestive ale ministrului Carmen Dan potrivit carora vrea sa modifice actul normativ care reglementeaza uzul de arma de catre politisti trebuie ponderate. Pentru ca siguranta politistilor este, intr-adevar, foarte importanta, insa nu trebuie sa cadem in cealalta extrema de a incalca drepturile si libertatile cetatenilor. Ganditi-va ca o reglementare superficiala a regimului armelor si munitiilor poate duce la incidente nefericite de agresare a unor cetateni nevinovati:, sustine deputatul PNL.

Cozmanciuc cere crearea de urgenta a unui grup de lucru de catre Comisiile pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala reunite din Camera Deputatilor si Senat in care sa fie implicati si experti in domeniu si reprezentanti ai Institutiilor de ordine publica si Siguranta Nationala.

Acest grup ar urma sa preia toate propunerile venite din partea institutiilor statului, sindicatelor, organizatiilor neguvernamentale si tuturor entitatilor cu rol in ordinea publica, sa le analizeze, sa le armonizeze si sa propuna spre dezbatere publica un document coerent care sa cuprinda toate modificarile legislative necesare asigurarii functionarii optime a Politiei Romane.