Premierul Mihai Tudose l-a asigurat, joi, pe presedintele Consiliului European, Donald Tusk, in cadrul unei convorbiri telefonice, ca "Romania isi continua rolul european in atragerea Moldovei pe calea europeana", au declarat surse guvernamentale, potrivit News.ro. Promisiunea a fost facuta de Tudose in contextul in care acesta urmeaza sa viziteze vineri Republica Moldova.

"Romania continua programele de asistenta cu Republica Moldova. Sprijinim traseul pro-european al Moldovei si Romania isi continua rolul european si pe cel de cel mai implicat stat membru in atragerea Moldovei pe calea european", ar fi spus Tudose, potrivit surselor guvernamentale citate de News.ro.

Potrivit surselor, discutia face parte din mecanismul de consultare periodica stabilit cu liderii europeni in timpul vizitei premierului Mihai Tudose la Bruxelles.

Presedintele Tusk a apreciat ca nu a fost doar o promisiune din partea premierului roman, au mai afirmat sursele citate.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, joi, la inceputul sedintei de Guvern ca urmeaza sa aiba o discutie telefonica cu lideri europeni in vederea stabilirii unor amanunte pentru vizita de vineri din Republica Moldova.

"Va anunt ca la ora 2.00 o sa facem o pauza de cateva minute, avand o convorbire programata la ora 2.00 cu liderii europeni in vederea stabilirii unor amanunte pentru vizita de maine (vineri - n.r.) in Moldova, cat si ceea ce priveste fondurile europene si modificari legislative in Justitie", a declarat Tudose.