Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Petru Andea a anuntat, joi, ca va coordona, incepand din 1 august, activitatea organizatiei PSD Timis, dupa ce la sediul filialei ar fi ajuns o hartie oficiala prin care se anunta excluderea din partid a fostului premier Sorin Grindeanu, transmite News.ro. Presedintele executiv al PSD Timis, Calin Dobra, sustine insa ca nu exista o astfel de informare.

Petru AndeaFoto: Agerpres

"Am fost informat de Marian Neacsu, secretarul general al PSD, ca va trebui sa preiau coordonarea PSD Timis. Acest lucru inseamna ca, in calitate de vicepresedinte coordonator, va trebui sa exercit o perioada conducerea filialei pana se vor desemna statutar organele de conducere. Am fost anuntat ca filiala judeteana a fost informata oficial despre excluderea din partid a lui Sorin Grindeanu. Practic, voi coordona activitatea judeteana a PSD pana cand va fi organizata o conferinta judeteana care va alege un nou presedinte. Voi exercita aceasta coordonare de la 1 august, deoacere pana atunci voi fi in concediu", a declarat Andea.

Presedintele executiv al PSD Timis, Calin Dobra spune, insa, ca un document care sa ateste excluderea din partid a lui Sorin Grindeanu nu a sosit deocamdata la sediul partidului din Timisoara.

"Nu am cunostinta de sosirea unui document care sa ateste excluderea lui Sorin Grindeanu din partid. Din cate stiu eu, nu a venit asa ceva la sediul filialei judetene a PSD", a declarat acesta, potrivit News.ro.

Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD, in 14 iunie, de catre Comitetul Executiv national al PSD.

Petru Andea are 68 de ani si in prezent ocupa functia de secretar de stat in Ministerul Educatiei.

Anterior, a fost deputat de Timis in mandatele 2000-2004, 2004-2008 si 2008-2012.

Înainte de 1989, Petru Andea a fost lider al organizațiilor studenților comuniști. În perioada 1975 - 1983 a fost președinte al Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din România (UASCR) pe Centrul Universitar Timișoara (CUT), apoi intre anii 1983 și 1987 a fost secretar al Comitetului de partid pe CUT, iar din 1987 până în septembrie 1989 a îndeplinit aceeași funcție pe Politehnică, arata pagina sa Wikipedia.