Vicepresedintele PNL Laurentiu Dan Leoreanu, membru al Comisiei Buget Finante din Camera Deputatilor, i-a solicitat ministrului de Finante, Ionut Misa, sa spuna daca este adevarat ca, la ora actuala, din cauza incasarilor slabe la bugetul de stat, un scenariu de lucru discutat la minister il reprezinta o noua amanare a maririi salariilor medicilor si profesorilor, afirmand intr-un comunicat ca exista astfel de informatii.

Laurentiu Leoreanu (PNL)Foto: cdep.ro

"Potrivit unor informatii din interiorul ministerului de Finante, incasarile bugetare, colectarea taxelor si impozitelor, dar si noua lege a salarizarii, genereaza numeroase ingrijorari. Haosul declaratiilor din domeniul fiscal privind impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, impozitul pe gospodarie este generat tocmai de teama ca incasarile bugetare nu se ridica la nivelul asteptarilor pentru a satisface promisiunile din noua lege a salarizarii. Mai mult, un scenariu de lucru la minister este acela ca se ia in calcul o noua amanare a maririi salariilor medicilor si profesorilor. De aceea, ii solicit ministrului de Finante, Ionut Misa, sa spuna daca, macar din acest punct de vedere, PSD isi va tine promisiunea. Nu ar fi prima oara cand guvernul PSD-ALDE ar da inapoi: potrivit promisiunilor PSD, medicilor trebuia sa li se dubleze salariile de la 1 ianuarie 2018, dar se pare ca acestia vor primi doar 25% in plus la salariu. In plus, angajatii din invatamant vor primi, incepand cu 1 ianuarie 2018: 25%, in loc de promisiunea de 50%" a afirmat acesta, citat in comunicatul de presa.

El ii mai cere ministrului sa confirme sau infirme "o serie de alte informatii prezente in spatiul public potrivit carora Romania risca sa intre in incapacitate de plata in a doua jumatate a acestui an sau la inceputul anului viitor, in conditiile in care astfel de semnale - daca raman fara un raspuns - pot afecta stabilitatea Romaniei."