PNL Sibiu a lansat o petitie pentru dmiterea ministrului Sanatatii, Florian Bodog, si a lui Liviu Dragnea, considerandu-i responsabili pentru transformarea Romaniei intr-un "focar epidemiologic de rujeola", a anuntat, vineri, prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, care a declarat ca datele statistice confirma existenta unui "numar record" de copii nevaccinati in Romania, relateaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, care este si lider al organizatiei judetene a PNL Sibiu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa ca, dupa sase luni de guvernare PSD "avem aproape 500.000 de copii nevaccinati".

"Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a confirmat faptul ca, la data de 31 mai, aveam un numar record de copii nevaccinati: 11.973 nevaccinati cu BCG, 27.499 cu hepatitic B pediatric, 89.990 cu hexavalent, 164.828 cu ROR, 109.286 cu teravalent si 88.112 cu difterotetanic.

Din cauza nepasarii si iresponsabilitatii, Romania a ajuns un focar epidemiologic de rujeola. Avem 7.500 de bolnavi de rujeola, iar numarul deceselor a crescut la 31. Romania a ajuns un stat complice la moartea cu zile a zeci de copii", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, "cineva trebuie sa raspunda pentru agravarea situatiei".

"Sunt oameni care au ajuns in functii cheie si de a caror implicare depinde destinul unor copii. Ei sunt girati acolo zi de zi de responsabili politici. Coalitia PSD-ALDE conduce Romania si liderii ei poarta responsabilitatea politica pentru aceasta crima! Mii de parinti si medici de familie au fost pusi pe drumuri pentru a cauta vaccinul necesar, in timp ce prin birourile Ministerului Sanatatii se faceau jocurile PSD impotriva PSD. Nici in acest moment, dupa ce au murit 31 de copii, nu exista o predictibilitate a necesarului de vaccinuri. Stocurile se refac de pe o zi pe alta, iar costurile sunt astronomice, in timp ce in alte tari, comenzile se fac cu un an inainte si se evita crizele epidemiologice si costurile mari de la bugetul de stat", a mai spus Turcan.

Aceasta a anuntat ca PNL Sibiu a lansat o petitie pentru demiterea ministrului Sanatatii, dar si a lui Liviu Dragnea, considerat "principalul responsabil" pentru ca "a impus un Program de Guvernare ce nu are nicio legatura cu viata reala, cu problemele din spitale, din cabinetele medicilor de familie si cu necesarul de vaccinuri si medicamente".

Turcan a invitat toate persoanele "revoltate de aceasta nenorocire din sistemul medical" sa semneze petitia.