Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale in guvernul condus de Dacian Ciolos, Vasile Dincu, a precizat pentru EVZ ca proiectul de Cod Administrativ care contine prevederea potrivit careia persoanele condamnate care au fost reabilitate sa poata face parte din Guvern nu a fost realizat de miniserul pe care il conducea ci de comisie interministeriala si pus in dezbatere publica, adaugand ca nu este "nicio problema" cu aceasta si nu are legatura cu Liviu Dragnea sau cu altcineva. Dincu adauga ca nici nu stie de ce se discuta aceasta chestiune.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Chestiunea aceea n-a trecut prin sedinta de Guvern, proiectul Codului Administrativ. Proiectul n-a fost facut de ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in acel moment, ci de o Comisie interministeriala din care au facut parte oameni din toate ministerele, de la presedintie, din toate zonele. Deci problema nu este asta. A fost pus in dezbatere publica. nNici nu ar fi trebuit sa se discute despre chestiunea asta, pentru ca este vorba despre persoanele reabilitate. Ori reabilitarea este o institutie din Codul Penal si e o chestiune constitutionala. Deci cine a fost reabilitat dupa o condamnare in mod normal poate sa ocupe orice functie. Dupa parerea mea este o dezbatere falsa, o isterie colectiva fara niciun sens. A explicat asta ministrul Justitiei. Ca ar fi fost sau ca nu ar fi fost acel alineat, e acelasi lucru. Orice persoana care a fost reabilitata prin procesele constitutionale si legale din Codul Penal are dreptul de a fi ales. Nici nu stiu de ce discutam acest lucru" a spus Dincu citat de EVZ.

"A fost lansat in dezbatere publica, dar nu a ajuns in Guvern pentru ca noi n-am mai avut timp sa-l punem in aceasta faza. N-a trecut nici prin Parlament. A fost pur si simplu un proiect propus de o Comisie interministeriala care a fost stabilita atunci. Cei de la minister stiu si componenta acelei Comisii, dar acea prevedere n-are nicio problema si n-are legatura nici cu Dragnea, nici cu nimeni. Daca stabilim sa scoatem din Codul Penal institutia reabilitarii, atunci sigur ca este de discutat. Dar deocamdata aceasta exista, deci n-are nicio incidenta asupra unui caz particular acea referire pe care juristii au facut-o. N-am stabilit-o eu si nici n-am stiut de ea, ca sa va spun sincer," a mai adaugat el.