Liviu Dragnea a declarat joi, la Parlament, referitor la decizia Curtii Constitutionale cu privire la neglijenta in serviciu, ca marea intrebare este ce se va intampla cu Codurile penale, in conditiile in care tot mai multe articole sunt declarate neconstitutionale, iar ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ar trebui sa priveasca cu atentie aceasta chestiune, scrie News.ro.

Intrebat ce se intampla cu punerea in acord a legislatiei cu deciziile CCR, in conditiile in care Curtea Constitutionala a emis o decizie cu privire la neglijenta in serviciu, Liviu Dragnea a spus: "Ce se intampla cu Codurile penale? Aceasta e intrebarea mare, pentru ca din ce in ce mai multe articole sunt declarate neconstitutionale. Sunt enorm de multe. Asta inseamna ca atunci cand s-au elaborat, s-au elaborat in mod superficial sau nu stiu ce sa spun. Nu stiu, astept totusi. Avem un ministru al Justitiei care cred ca se va uita cu atentie la asta. Dar vedeti ca tot vin decizii ale Curtii Constitutionale. Unii sunt suparati, dar e Curtea Constitutionala pana la urma".

Liderul PSD a mai spus ca pachetul de legi privind Justitia va fi prezentat pe parcursul verii, urmand ca la inceputul sesiunii din toamna sa intre in dezbaterea Parlamentului.

Curtea Constitutionala a decis, joi, ca infractiunea de neglijenta in serviciu este constitutionala, doar daca prin sintagma "indeplinire defectuoasa" a indatoririlor de serviciu se intelege "incalcarea legii", stabilind astfel conditii identice de incriminare ca in cazul infractiunii de abuz in serviciu. Curtea cere si introducerea de catre Parlament a unui prag.