Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a informat conducerea Parlamentului ca a demisionat de la sefia Comisiei de ancheta privind alegerile din 2009, ca urmare a preluarii functiei din Guvern. Social-democratii o vor propune in locul lui Mihai Fifor pe deputatul Oana Florea, membra a Comisiei juridice, au declarat pentru News.ro surse parlamentare.

Oana Consuela FloreaFoto: cdep.ro

"Avand in vedere Hotararea Parlamentului nr.39 din 11 mai 2017 privind constituirea Comisiei speciale de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential, si tinand cont de numirea mea in functia de ministru al Economiei, va rog sa luati act de demisia mea din functia de presedinte al comisiei speciale de ancheta", se arata in informarea facuta de Fifor.

Demisia a devenit efectiva la 30 iunie.

PSD o va propune in locul lui Fifor pe Oana Florea, membra a Comisiei de ancheta si a Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, parlamentar aflat la primul mandat.

Inainte de a deveni parlamentar, Florea, intre 2009 si 2014, director executiv al Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (F.A.C.I.A.S.), infiintata de Dan Voiculescu.