Tariceanu despre impozitare: Guvernul analizeaza solutii, schimbarile nu se vor adopta brusc
"Noi ne consultam permanent si sigur ca exista o problema pe care ati vazut-o. Cu toate ca intre firmele cu capital romanesc si firmele cu capital strain care functioneaza in Romania este o pondere aproximativ egala, povara impozitului pe profit suportata de firmele cu capital romanesc este de trei ori mai mare decat cele cu capital strain. Am anumite indoieli ca firmele cu capital strain au un management slab si ca toate firmele romanesti sunt mult mai performante decat firmele straine. Firmele romanesti ajung sa faca mult mai mult profit si sa plateasca mult mai mult impozit pe profit decat firmele straine. Se pare ca e o problema pe care trebuie sa o decelam si sa o rezolvam pentru ca si numarul de angajati pe care il au firmele romanesti depaseste cu mult pe cel pe care il au firmele cu capital strain. Avem 2 milioane de angajati la firmele cu capital romanesc fata de 1,2 milioane la cele cu capital strain", a afirmat Tariceanu, la Parlament, intrebat daca s-a ajuns la un compromis legat de introducerea impozitului pe cifra de afaceri, potrivit Agerpres.
Presedintele Senatului a adaugat ca Guvernul analizeaza mai multe solutii pentru rezolvarea acestei probleme, face simulari si nu va opera nicio schimbare brusc.
"Guvernul va analiza care sunt solutiile. Evident ca solutiile care vor fi adoptate le vom discuta si prin aceste solutii vom evita evident sa penalizam pe cei care sunt corecti numai pentru a rezolva problema. Nu o sa ajungem in aceasta situatie. Oricum, aceste schimbari nu se vor adopta brusc. Este o propunere pe care Guvernul o face, o analizeaza, doreste sa faca diferite variante, diferite simulari si sigur ca, in momentul in care se va ajunge la o solutie care sa fie corecta si echilibrata, care sa nu ii afecteze pe cei care au un comportament corect, atunci vom putea sa discutam mai mult", a sustinut Tariceanu.

FOTOGALERIE O frumoasă casă de lângă biserica Sfântul Iosif din București a fost pusă la pământ / Autorizația a fost dată în 2019 de Primăria Capitalei
Coronavirus în România: Aproape 4.000 de cazuri noi în ultima zi / 81 decese, 985 persoane în stare gravă
Primăria Capitalei a plătit circa 40 milioane lei pentru Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară înființate de administrația Firea pentru ”îmbunătățirea” serviciilor publice în București-Ilfov și delegarea lor către companiile municipale
În ce situații ar trebui ministrul să-și delege atribuțiile / Cîțu: Când nu poți să ajungi la ședința de Guvern / Orban: Nu e corect ca un ministru chiar să nu mai semneze
ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
2. e normal ca corporatiile sa faca mai putin profit comparat cu cifra de afaceri, pentru ca ele isi fac profitul rulind foarte multa marfa.
Daca vrem sa vedem exact ce si cum, hai sa luam carefour romania, sa vedem cit e cifra de afaceri si profitul si sa comparam asta cu carefour Franta, cu Carefour Germania si cu Carefour Cipru. Si probabil vom constata ca singura tara unde profitul e mult mai mare e Cipru, pentru ca acolo impozitul pe profit e mai mic. De aici se poate porni discutia.
Daca vrem sa infieram cu minie proletara multinationalele sorosiste care scot oamenii in strada la proteste, abordarea asta amatoriceasca e perfecta.
Problema spusa de Tariceanu este reala dar adresata prost. Si Uniunea Europeana se vaita de asa ceva! De multe ori ne inchipuim ca o problema reala si simpla, cum este aceasta: firmele romanesti cu 30% din cifra de afaceri dau 60% din impozitul pe profit , deci de multe ori ne inchipuim ca problema fiind simpla si raspunsul este simplu! De cele mai multe ori raspunsul simplu este cel gresit! Totusi profitul real facut in Romania trebuie impozitat in Romania, altfel suntem doar o colonie. La fel si profitul facut in UE trebuie impozitat in UE! UE a avut deja o tentativa de a trata aceasta problema a firmelor care evazioneaza fiscal sau optimizeaza fiscal cum spun ei, ca sa evite duritatea a ceea ce fac! Ar fi bine sa mergem pe linia aceea nu pe Ghiolbania sugerata de infractorul filorus Valcov.
Un al doilea factor este reticenta capitalului romanesc de a face investitii (las' ca mai merge asa un an...). Asta tine pe deoparte de mentalitate, dar si de instabilitatea legislativa crasa din Romania.
Problema Romaniei este lipsa investitiilor. Daca doresti sa corectezi asta cel mai bun instrument este impozitul pe profit.
kremlinienilor, au un singur scop sa distruga Romania,
incepand cu Economia,Educatia,Sanatatea,Apararea
si continuand cu tot ce mai misca inca in tara asta.
Cu fiecare zi in plus cand astia doi se afla in pozitiile lor actuale criza ,mizeria morala,coruptia generalizata si
destructurarea tesutului social vor deveni de neoprit.
Ma surprinde apatia actuala a societatii si impotenta
totala a Opozitiei!