Proiectul de tara rezida din asumarea parcursului euro-atlantic al Romaniei de catre actuala coalitie alcatuita din PSD si ALDE, a declarat sambata, la Constanta, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, citat de Agerpres.

Victor NegrescuFoto: Parlamentul European

Prezent la lucrarile organizatiei judetene Constanta a PES Activits, in calitate de coordonator national al acestei structuri politice a PSD, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a subliniat importanta asumarii parcursului euro-atlantic al Romaniei de catre coalitia guvernamentala PSD-ALDE.

"Guvernarea actuala a Partidului Social Democrat impreuna cu ALDE isi asuma pe deplin parcursul euro-atlantic al Romaniei. Directia noastra este una clara, de a fi intr-adevar o tara care are un cuvant de spus la nivel european si un partener de incredere in interiorul NATO, care-si asuma si respecta toate angajamentele. Din perspectiva mea, de ministru al Afacerilor Europene, am de gand sa sustin in totalitate aceste demersuri, asa cum le-am sustinut si in calitatea precedenta, ca europarlamentar. Dupa parerea mea, acesta este Proiectul de tara al Romaniei si trebuie sustinut de toate fortele politice, in consens", a declarat Victor Negrescu.

El a subliniat ca inclusiv in cursul audierilor din comisiile parlamentare de specialitate, pentru obtinerea votului consultativ de investitura, si-a afirmat punctul de vedere in legatura cu aceasta opinie, referitorare la obtinerea consensului national pentru sustinerea parcursului euro-atlantic al Romaniei: "Inclusiv in cadrul audierilor (din comisiile parlamentare de specialitate, pentru obtinerea votului consultativ de investitura - n.red.) eu am vorbit despre nevoia unui dialog inter-institutional cu toate structurile statului direct implicate, Executiv, Parlament si Presedintie, dar si cu sectorul neguvernamental. Eu cred ca aceasta opinie a fost respectata de colegii mei din Parlamentul Romaniei, pentru ca nu am avut niciun vot impotriva in comisiile de resort, unde toate formatiunile politice au fost de acord sa nu critice mesajul cu care m-am prezentat in fata comisiilor parlamentare si vreau sa intaresc acest lucru in fiecare expunere publica pe care o fac."