Vicepresedintele PSD Ionut Vulpescu a afirmat vineri, in ultima sa zi de mandat ca ministru al Culturii, ca in "aceasta etapa" nu se mai regaseste in PSD si ca sunt multi altii in aceasta situatie. El a criticat faptul ca "in ultimele luni au fost numai sedinte ale Comitetului Executiv National, care propunea premieri si ministri pe care ii dadea afara mai devreme sau mai tarziu".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Eu am o legatura cu acest partid foarte puternica si sunt prudent cu deciziile pe care le iau. In momentul in care iau o decizie insa mi-o asum si merg mai departe. Ati intrebat daca ma mai regasesc. In partid da si in valorile care au construit acest partid, da. Si in valorile social-democratiei, da. Si in solidaritatea si in spiritul acestui partid, da. In multi dintre oamenii din acest partid, da. Uneori, in aceasta etapa, in aceasta faza din evolutia acestui partid, nu ma regasesc. Si eu cred ca, alaturi de mine, sunt multi altii care nu se regasesc", a spus Vulpescu, intr-o conferinta de presa in care a facut bilantul activitatii sale ca ministru al Culturii, potrivit Agerpres.

"Este o etapa si eu cred ca in structurile pe care Statutul partidului le prevede - Biroul Permanent National, Comitetul Executiv National, Consiliul National - sa se discute serios niste lucruri. In ultimele luni au fost numai sedinte ale Comitetului Executiv National, care propunea premieri si ministri pe care ii dadea afara mai devreme sau mai tarziu. E cam putin pentru ce trebuie sa faca un partid si eu cred ca ne vom intoarce la Statutul partidului, la structurile sale si sa vedem ce este de facut. Eu cred ca dialogul este solutia, intotdeauna", a explicat fostul ministru.

Vulpescu a tinut sa precizeze ca el nu a criticat partidul.

"Eu n-am criticat partidul. Partidul este alcatuit din sute de mii de membri. Si sunt milioane de romani care cred in noi. Eu, daca atunci cand am venit la minister, ma gandeam la oamenii care reprezinta acest domeniu, atunci cand ma gandesc la partid ma gandesc la politicile pe care noi le facem pentru oameni. Avem o obligatie fata de cei care ne voteaza. E simplu, asa functioneaza o democratie. Ai obligatia sa nu tradezi increderea celor care in frig, in ploaie, in vant, ies din case si vin si te voteaza. Asta e foarte important. (...) Cred ca partidele s-au inchis mai mult in ele insele si confunda niste realitati interne cu spatiul public, cu oamenii... E o ruptura. Este o ruptura, de multe ori, intre clasa politica si cetateni si ar trebui ca drumul asta sa fie refacut. Problema e de recastigare a credibilitatii si de refacere a prestigiului nostru ca partid in fata oamenilor", a mentionat Vulpescu.

Intrebat de ce Liviu Dragnea a vrut sa schimbe Guvernul, Ionut Vulpescu a spus ca presedintele PSD poate sa raspunda mai bine, insa, in opinia sa, astfel de modificari in structura Executivului, din sase in sase luni, nu sunt benefice.

"Aici cred ca domnul presedinte Liviu Dragnea poate sa va raspunda mai bine ca mine. Eu nu cred ca o schimbare din sase in sase luni (n.r. a Guvernului) este benefica. Nici partidului, nici increderii oamenilor in noi. Politicile publice cer continuitate", a aratat Vulpescu.

Joi, Vulpescu a scris pe Facebook despre evaluarea care a dus la schimbarea Guvernului ca a fost "arbitrara si ipocrita", reprezentand un "pretext", el acuzand faptul ca soarta guvernarii si a PSD a fost decisa total netransparent, de cativa oameni.