Presedintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj de condoleante in urma accidentului rutier din judetul Arges, in care si-au pierdut viata trei militari si alti noua au fost raniti. "Imi exprim intreaga compasiune pentru pierderea vietii celor trei militari, vanatori de munte, care participau la activitati de pregatire profesionala si pentru ranirea altor noua, intr-un accident de circulatie din judetul Arges", afirma seful statului.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Mesajul de condoleante transmis de Klaus Iohannis:

"Imi exprim intreaga compasiune pentru pierderea vietii celor trei militari, vanatori de munte, care participau la activitati de pregatire profesionala si pentru ranirea altor noua, intr-un accident de circulatie din judetul Arges.

Armata este si va continua sa fie o institutie fundamentala a natiunii noastre, care merita recunostinta si pretuirea tuturor romanilor.

Condoleante familiilor indoliate si insanatosire grabnica tuturor celor raniti!"

Un camion cu 13 militari de la Batalionul 30 Vanatori de Munte a fost implicat intr-un accident, joi, in jurul orei 21,00, in judetul Arges.

Camionul, ultimul dintr-o coloana de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Campulung, s-a rasturnat in afara carosabilului si a cazut intr-o rapa, in apropiere de localitatea Valea Urdei, judetul Arges.

Trei militari aflati in camion au murit, ceilalti fiind raniti.

Potrivit MApN, militarii decedati sunt plutonierul-major Mihai Ionut Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catana si caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader.