"Cer public PSD să retragă nominalizarea lui Ionut MIsa la Finante, astăzi, cât încă mai este timp, pentru că acest lucru nu ar trebui să se întâmple în România. Dnul Mișa a arătat clar că PSD a mințit și s-a folosit de puterea politică pentru a penaliza companii private în România", a scris Florin Citu pe Facebook.

Citu s-a referit la declaratia lui Misa, propus ministru al Finantelor in guvernul Tudose, privind posibila desfiintare a Pilonului 2 de pensii.

"Eu sper că NU va fi viitor ministru, Ionuț Mișa, care a spus foarte clar că vor desființa, deși eu nu am văzut în programul de guvernare, dar a spus că vor deființa Pilonul 2 pentru pensii, administrat privat. Vă aduceți aminte că a fost o întreagă discuție, o companie privată a fost amendată, o persoană și-a pierdut locul de muncă și a fost amendată pentru că Liviu Dragnea și PSD au spus că nu este adevărat și nu există aceste discuții? Astăzi avem confirmarea de la dnul Mișa, secretar de stat încă, că acest lucru se va întâmpla", a mai scris Citu.

Si Catalin Predoiu (PNL) a reactionat pe tema Pilonului 2, cerand guvernului sa clarifice situatia: "Astăzi, la mai puțin de două luni de la aceste declarații, în Programul de guvernare al PSD este introdusă măsura desființării pilonului doi de pensii, ministrul desemnat al Finanțelor recunoscând cu subiect și predicat acest lucru: “Pilonul II de pensii va disparea pana la finalul acestui an.” Instantaneu, Bursa a fost afectată, în doar câteva minute, indicele BET a scăzut cu aproximativ trei procente și incertitudinea domnește pe piața financiară. Cer acestui Guvern să clarifice de urgență această situație incalificabilă, înainte de a afecta și mai mult economia românească".