Unul dintre primii ministri din Guvernul Tudose audiat de parlamentarii din comisiile de specialitate este Mihai Fifor, propus pentru Ministerul Economiei.

Mihai FiforFoto: Agerpres

Audierrea lui Fifor, LIVEVIDEO (sursa Privesc.eu):

UPDATE Dupa o audiere de jumatate de ora, Mihai Fifor a primit aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare. In timpul audierilor au existat si momente tensionate, dupa unele atacuri ale senatorului Traian Basescu.

Acesta s-a legat de specializarea lui Fifor, cea de filosof, si de modul in care urmeaza sa fie infiintat Fondul Suveran de Investitii.

Traian Basescu a spus despre Fondul Suveran de Investitii ca este o "poveste prost inceputa". Senatorul a pus si sub semnul intrebarii profiturile pe care le vor aduce investitiile facute prin acest fond de investitii. In acest context, a luat in deradere CV-ul lui Mihai Fifor. "Ce profituri aduc investitiile, pentru ca fondurile suverane trebuie sa genereze profituri. Va spun, domnule ministru Fifor, chiar daca sunteti specialist in Filosofie", a afirmat Basescu, sustinand ca investitiile trebuie facute cu fonduri europene.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza afirmatiile lui Basescu, Mihai Fifor a spus ca nu este filosof. "Nu sunt filosof, sa ia CV-ul si sa il studieze, pentru ca nu cred ca sunt filosof", a mai spus Fifor. Pe de alta parte, nici nu a vrut sa spuna clar ce studii are.

Potrivit CV-ului, Fifor este licentitat in Filosofie, terminand in 1994 Facultatea de Litere si Istorie a Universitatii Craiova. Fifor mai are un master in literatura romana, iar din 2003 a devenit doctor in antropologie sociala, tot la Universitatea Craiova.

Ulterior, Fifor a urmat un masterat in Managementul Afacerii Publice la SNSPA (2007), iar in 2009 a studiat Managementul afacerilor interne, la Colegiul National de Afaceri Interne al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

In 2009 Fifor a urmat studii pentru "Securitate si buna guvernare" la Colegiul National de Aparare.