Portofoliul Culturii in viitorul guvern condus de Mihai Tudose ar urma sa ii revina, conform propunerilor PSD, actualului sef al Comisiei de Cultura din Senat, Lucian Romascanu. Acesta este un om care si-a cladit cariera mai intai ca manager in presa tabloida, apoi in televiziune, continuand in mediul digital, inainte de a intra in politica anul trecut, cand a candidat pe listele PSD in alegerile parlamentare.

Lucian RomascanuFoto:

Dupa mai multe pozitii de management detinute dupa ce a absolvit Facultatea de Comert din cadrul ASE, in 1991, Romascanu s-a alaturat grupului media Ringier, editorul tabloidului Libertatea, in 1999, ca director de vanzari. In 2002 pleca din companie, dar se intorcea in 2006, ca director executiv. Pana in 2009, a fost director executiv al diviziei de ziare bulevardiere si gratuite (Libertatea, Compact), dar dupa ce Ringier a inchis ziarul Compact si a comasat Libertatea cu divizia de ziare de referinta, Romascanu a parasit compania.

In 2009 se muta la o alta companie de presa tabloida, Cancan Media (Cancan, Ciao), pe care a condus-o pana in 2012, ca director general. Apoi a fost numit, pana in 2014, director executiv la Kanal D Romania. In 2014 a fost desemnat consilier al presedintelui-director general al TVR, Stelian Tanase, pozitie in care a stat un an. Tanase avea sa fie demis ca urmare a respingerii raportului de activitate al TVR in Parlament.

Acum doi ani, Lucian Romascanu a preluat pozitia de country manager la compania Tailwind, activa in domeniul publicitatii de tip programmatic, parte a grupului de digital Thinkdigital. El a parasit si aceasta companie in 2016, cand a decis sa candideze, pe listele PSD de Buzau, in alegerile parlamentare. Ales Senator, el a fost numit presedinte al Comisiei de cultura si media.