Fostii senatori nu vor mai beneficia incepand cu aceasta luna de pensii speciale, din cauza fondurilor insuficiente prevazute in bugetul Senatului, noteaza Agerpres.

Fostul senator de Botosani Dumitru Codreanu, care a detinut un mandat in perioada 2000-2004, a fost instiintat de conducerea Camerei superioare ca nu va mai primi indemnizatia speciala pentru limita de varsta acordata fostilor senatori.

"Fondurile aprobate Senatului la Capitolul 61.01 'Asigurari si asistenta sociala' - Titlul 57 'Asistenta sociala' destinat platii indemnizatiilor pentru limita de varsta fostilor demnitari ai statului sunt insuficiente, reprezentand circa 50% din fondurile necesare. Acest lucru se datoreaza si faptului ca dupa incheierea mandatului 2012-2016 numarul persoanelor care beneficiaza de aceste drepturi s-a dublat, astfel ca, incepand cu luna iunie a anului curent, Senatul se va afla in imposibilitatea efectuarii platii indemnizatiilor fostilor demnitari', se arata in adresa inaintata de Senat fostului parlamentar de Botosani, dupa cum a declarat acesta pentru Agerpres.

Conducerea Senatului subliniaza, in acelasi document, ca a facut adrese catre Ministerul Finantelor pentru suplimentarea fondurilor la acest capitol.