Raluca Turcan, prim-vicepresedinte al PNL, a afirmat, ca desemnarea lui Mihai Tudose ca premier arata ca standardele de competenta ale PSD pentru functiile publice sunt foarte reduse si ii cere lui Tudose sa nu uite ca va prim-ministrul Romaniei, nu al PSD sau al lui Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

"Constatam ca exista o discrepanta uriasa intre viziunea coalitiei PSD-ALDE privind performanta actului de guvernare si ceea ce sunt capabili sa ne ofere in realitate. Din pacate, Mihai Tudose are un bilant al activitatii foarte neclar, fapt ce arata ca standardele PSD in materie de competenta in functia publica sunt foarte reduse", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Prim-vicepresedintele PNL ii solicita lui Tudose sa nu-si reduca functia la nivelul de "premier personal" al lui Liviu Dragnea.

"In lipsa unei optiuni mai bune din partea majoritatii parlamentare, atrag atentia ca dl. Tudose are obligatia de a-si calibra cabinetul astfel incat sa dea performanta si corectitudine. Trebuie sa nu uite ca va fi seful Guvernului Romaniei si nu al PSD sau premierul personal al d-lui Dragnea!", a adaugat Turcan.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni seara, ca il va propune pe Mihai Tudose drept candidat la functia de prim-ministru.

"PSD si ALDE sustin ca au in continuare o majoritate in Parlament. Aceste doua formatiuni politice s-au prezentat impreuna la consultari si au inaintat o propunere, in persoana domnului Tudose", a spus Klaus Iohannis intr-o scurta declaratie de presa sustinuta la Cotroceni.

De asemenea, seful statului a constatat ca partidele din opozitie in principal nu au avut propuneri concrete pentru pozitia de prim-ministru si nici nu observat existenta unei intelegeri politice intre ele.

"Pe de alta parte, criza prin care trecem dauneaza grav Romaniei, economiei romanesti, imaginii Romaniei in lume si opinia mea este ca aceasta criza trebuie terminata foarte repede. Trebuie sa avem cat se poate de repede un guvern care sa incerce sa rezolve problemele aparute din cauza acestei crize pornite din interiorul PSD", a spus presedintele.

In aceste conditii, Iohannis a anuntat ca accepta propunerea facuta de PSD-ALDE. "Il desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru care va avea discutii in zilele urmatoare si se va prezenta cu o echipa guvernamentala. Solicit partidelor parlamentare sa se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare in cursul acestei saptamani", a mai spus Iohannis.