Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu s-au intalnit sambata dupa-amiaza pentru a discuta despre numirea Noricai Nicolai in functia de ministru de Justitie, au anuntat surse prezidentiale. Intalnirea s-a incheiat in jurul orei 16:30, insa cei doi au refuzat sa faca declaratii de presa. De altfel, locul in care au avut loc discutiile au fost dezvaluite presei mai tarziu. Intalnirea a durat aproximativ o jumatate de ora si a avut loc la una dintre vilele din complexul Lac.

Seful statului l-a chemat in mai multe randuri pe premier ca sa discute despre numirea Noricai Nicolai in functia de ministru al Justitiei. In opinia presedintelui Basescu, Norica Nicolai nu este potrivita pentru aceasta functie si a explicat si motivele: faptele puse sub semnul intrebarii de presedinte se refera la activitatea de procuror a Noricai Nicolai - momentul 1987 si momentul 1991. In acest din urma caz, Nicolai ar fi reprezentat, in baza unei procuri, un cetatean strain, intr-un proces de infiere a unui copil din Bucuresti. Pentru a-si motiva presupusa fapta neconforma cu statutul de procuror, Nicolai ar fi invocat necunoasterea legii.

La randul sau, Norica Nicolai a declarat vineri seara ca incidentul din 1987 invocat de Basescu in comunicatul sau este o minciuna sfruntata, "mapa profesionala fiind fabricata" de Securitate. "In privinta incidentului din 1991, am o singura precizare: nu am incalcat legea", a mai spus Norica Nicolai.

Si premierul Calin Popescu Tariceanu a ramas ferm pe pozitie, anuntand ca nu renunta la numirea lui Nicolai. El i-a transmis presedintelui urmatorul mesaj: "Primul-ministru nu are ce sa discute cu presedintele in privinta numirii unui ministru. Presedintele, in mod normal, trebuie sa semneze decretul de numire".