"Nu am semnat Moțiunea de Cenzură. Asta nu înseamnă că nu-mi voi face datoria față de partidul din care fac parte, deși nu ard de nerăbdare să-mi dau un nemeritat vot de blam, ca o umilință publică", scrie pe Facebook Ionut Vulpescu, ministrul demisionar al Culturii.

HotNews.roFoto: Hotnews

El spune ca PSD "trebuie să iasa însă dintr-o criză absurdă, care ne-a făcut mult rău, atât PSD, ca partid, cât și cetățenilor. Cetățeni cărora le suntem datori scuzele noastre. Partidul, aflat pe muchie de cuțit, după ce a câștigat meritat alegerile parlamentare, are nevoie de o șansă de a se reabilita în fața românilor, continuând aplicarea programului de guvernare, după o analiză serioasă și profesionistă a cauzelor și consecințelor acestei crize".

El critica voalat si stilul de conducere al lui Liviu Dragnea, fara a-i da insa numele: "PSD trebuie să rămână un partid de stânga. Drumul pe care a apucat nu duce nicăieri: nici la stânga, nici la dreapta, nici la centru. Nu putem fi un simplu partid al puterii, trambulină pentru niște lideri... Nu cred că este cineva, în PSD sau în guvern, care să poată spune că totul este perfect în munca lui. Dar nici nu putem să folosim tot felul de pretexte pentru a-i elimina pe unii, din motive care țin de ”nesupunerea” față de lider".