Deputatul PNL Florin Roman a pus, marti la telefon melodia "Transilvania mareata", in Comisia Juridica, acolo unde urma sa se dea un raport asupra propunerii legislative care vizeaza scaderea ponderii de la 15% la 10% pentru folosirea limbilor minoritatilor in administratie.

Florin RomanFoto: cdep.ro

Melodia patriotica s-a auzit in toate difuzoarele de pe mese in intreaga sala. Florin Roman a incercat astfel sa le aduca aminte colegilor sai ca tara "nu se vinde pe voturi la motiune".

"Transilvania mareata, poate vor sa auda si ei. Nu e solicitarea noastra, e solicitarea oamenilor din tara asta de care au uitat, sa-i asculte pe oameni daca nu vor sa ne mai asculte pe noi. Totul pentru niste amarate de voturi la motiune, incredibil unde a ajuns tara asta. (Am pus muzica) pentru colegii mei, poate le este dor sa auda si o sa le mai pun pana poate vor intelege si ei ca tara asta nu se vinde pe voturi la motiune. Sa-si faca treburile lor murdare intre ei. Nu ma deranjeaza colegii de la UDMR, ei pot sa ceara de vor, cei care le dau astfel de magarii au o mare problema", a declarat Roman pentru jurnalisti, in sala.

Potrivit proiectului, in localitatile in care cetatenii apartinand minoritatilor nationale au o pondere de peste 10% din numarul locuitorilor, primariile si institutiile subordonate au obligatia sa asigure in raporturile cu acestia folosirea limbii materne.