Conflictul dintre presedintele PSD, Liviu Dragnea, si premierul Sorin Grindeanu a pornit de la faptul ca Dragnea nu poate sa fie prim-ministru, a afirmat, luni seara, secretarul general al Guvernului, Victor Ponta., potrivit Agerpres.

"Tot conflictul de la asta a pornit, de la faptul ca domnul Dragnea nu poate fi el prim-ministru si atunci oricine e prim-ministru e rau", a declarat Ponta, la TVR 1.

Intrebat ce l-ar fi determinat pe Dragnea sa declanseze aceasta criza, Ponta a raspuns: "Decizia Curtii Constitutionale, (...) cea referitoare la faptul ca domnul Dragnea nu poate fi prim-ministru".

Potrivit lui Victor Ponta, din cauza acestei decizii "n-a mai mers planul".

"Ideea aceea, care a fost in ianuarie, 'Dom'le, il punem pe Grindeanu, sta si el cateva luni, contestam la Curte, Avocatul Poporului si Curtea spune 'Domnul Dragnea poate fi prim-ministru' (...), atunci Grindeanu se retrage, vine Dragnea si, daca Iohannis nu vrea sa-l puna, il suspenda' (...), n-a iesit, din doua motive. Unu - Curtea Constitutionala a zis ca 'Nu' - si doi- (...) dupa vizita de la Washington, uitati de povestea cu suspendarea (...) S-a dus", a mai afirmat Ponta.

In opinia lui Victor Ponta, premierul Sorin Grindeanu a fost "prea umilit".