Presedintele Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, referitor la faptul ca liderii social-democrati Niculae Badalau si Adrian Tutuianu au fost audiati la DNA, ca sunt prea multe coincidente exact in aceste zile "fierbinti", iar daca cineva se gandeste ca prin aceste chemari social-democratii vor avea vreo ezitare in privinta motiunii de cenzura, se insala, relateaza News.ro.

Intrebat daca i se pare o coincidenta ca au fost chemati azi la DNA Niculae Badalau si Adrian Tutuianu, presedintele PSD a spus ca sunt cam multe coincidente. "Nu am discutat ca am fost aici, nu am vorbit nici la telefon. Eu mai stiu, o fi coincidenta? Tocmai astazi? In zilele astea fierbinti. Sunt cam multe coincidente totusi acum, nu stiu", a raspuns presedintele Camerei Deputatilor.

Liviu Dragnea a mai spus ca daca cineva crede ca social-democratii vor ezita in demersul privind votarea motiunii de cenzura prin aceste chemari la DNA, se insala. "O sa vorbesc cu ei daca au voie sa imi spuna mie sau colegilor de ce au fost chemati sau daca s-a aflat in presa. Sigur ca, dupa tot ce s-a intamplat in ultimele zile, inclusiv aseara, sunt multi oameni care isi pun foarte multe intrebari. Daca cineva crede ca prin aceste chemari noi avem vreo ezitare cu motiunea de cenzura, se insala, dar sunt sigur ca nu s-a gandit nimeni la asta", a conchis liderul PSD.

Presedintele executiv al PSD, Nicolae Badalau, s-a aflat luni la DNA, potrivit propriilor declaratii, el avand calitatea de martor intr-un dosar. "Este o cercetare in care am calitatea de martor", a spus Nicolae Badalau, adaugand ca anchetatorii au vrut sa stie daca cunoaste "o anumita speta", despre care insa nu stie si cu care nu a avut legatura.

Presedintele Comisiei de control al SRI, social-democratul Adrian Tutuianu, a fost audiat, tot luni, la DNA. La iesirea de la DNA, Tutuianu a declarat ca a fost citat in calitate de martor in legatura cu o lucrare publica a Consiliului Judetean Dambovita.

Liviu Dragnea, despre inregistrarile cu Kovesi: Daca sunt autentice, situatia arata un tip de abordare ilegal si incorect

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a mai declarat luni, la Parlament, referitor la inregistrarile care au aparut in spatiul public si care ii sunt atribuite sefei DNA Laura Codruta Kovesi, ca daca acestea sunt autentice, situatia este foarte grava, in conditiile in care arata un tip de abordare care nu este corect si legal din partea unor procurori saau din partea unei institutii intregi.

"Daca acele inregistrari sunt autentice - am inteles ca au fost contestate, situatia este foarte grava dupa parerea mea, pentru ca asta arata un tip de abordare care nu cred ca este corect si legal din partea unor procurori sau din partea unei institutii intregi. Am inteles ca ministrul Justitiei a cerut sau Inspectia Judiciara s-a autosesizat sa vedem daca intr-adevar acele inregistrari audio sunt autentice", a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

Liviu Dragnea nu a dorit sa se pronunte in privinta unei posibile demisii ale Codrutei Kovesi in urma acestor inregistrari, deoarece nu vrea sa provoace o alta criza. "Sigur ca o sa ma intrebati daca in opinia mea trebuie sa isi dea demisia doamna Kovesi. Eu o sa va spun ceva, atat timp cat presedintele Romaniei nu este in tara, eu aman sa ma pronunt. Eu cred ca pe langa aceasta criza, care speram sa o inchidem miercuri, nu trebuie sa mai venim cu o alta criza in aceste zile. Avem timp in perioada imediat urmatoare", a completat liderul PSD.