Deputatul de Bistrita Robert Sighiartau, in varsta de 28 de ani, a fost ales duminica, in cadrul Consiliului National de Coordonare (CNC), secretar general al Partidului National Liberal, el fiind propunerea lui Ludovic Orban. De asemenea, liberalii si-au ales cei patru prim-vicepresedinti. Toti cei patru sunt din echipa lui Orban, ales sambata presedinte al PNL.

Robert SighiartauFoto: cdep.ro

Secretarul general a fost propus de presedintele PNL, Ludovic Orban. Sighiartau a fost ales secretar general al PNL cu 1.615 voturi, transmite Agerpres.

Ilie Bolojan (Bihor), primar al municipiului Oradea, a fost ales prim-vicepresedinte pe strategii politice, cu 1.292 de voturi, iar Raluca Turcan (Sibiu) cu 1.161 de voturi a fost aleasa prim-vicepresedinte pentru comunicare.

Iulian Dumitrescu (Prahova), deputat, a fost ales prim vicepresedinte pentru mediul de afaceri si societate civila - cu 1.264 de voturi, iar Mircea Hava (Alba), primarul municipiului Alba-Iulia, prim-vicepresedinte pe relatii internationale - cu 1.329 de voturi.

La alegerile de duminica sunt alesi si restul membrilor Biroului politic National - vicepresedintii si membrii simpli.

Sighiartau este unul dintre tinerii promovati pe liste de conducerea PNL la alegerile din 2016, este la primul mandat de deputat si provine din vechiul PDL. Este unul dintre sustinatorii vocali ai referendumului initiat de Coalitia pentru Familie. A fost consilier judetean.