Presedintele PSD Liviu Dragnea a facut duminica, dupa sedinta in care s-a citit motiunea PSD impotriva propriului Guvern, primele declaratii pe aceasta tema. Intrebat de ce motiunea a adunat mai putine semnaturi (223) decat numarul necesar pentru a fi votata in Parlament (233), Liviu Dragnea a raspuns ca "Majoritatea celor care nu au semnat azi nu au fost prezenti, au vorbit cu mine. Unii nu sunt in tara, ajung in seara asta, unii ajung marti. Noi am considerat sa avem semnaturi peste limita stabilita in Constitutie." Dragnea a dat asigurari ca "Eu am mai gestionat o motiune de cenzura, important este votul de miercuri, care va fi masiv." Duminica, in sala de plen au fost prezenti la citirea motiunii doar 216 parlamentari.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liviu Dragnea a mai spus ca "Am vorbit de exemplu cu parlamentarii de la Iasi, pe care Evz ii dadea ca nu voteza in bloc. Au semnat."

Intebat daca a interupt dialogul cu Sorin Grindeanu, Dragnea a raspuns ca "Eu nu am intrerupt dialogul cu nimeni. Cei care vor sa discute cu mine si cu noi, PSD, sa respecte ordinea constitutionala si votul romanilor."

Inainte sa inceapa declaratiile Dragnea le-a spus jurnalistilor ca ar fi vrut sa vorbeasca mai tarziu pentru ca acum are "doua intalniri importante"